tisdag, september 15, 2009

Kycklingfilé i örtig vinsås med färskpasta

Detta åt vi i söndags när mamma och pappa var hos oss, himla gott var det!
Kycklingfilé i örtig vinsås med färskpasta
För 4-6 personer.
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kg strimmlad kycklingfilé el lårfilé
1½ dl vitt vin
1 msk kycklingfond
5 dl grädde 15%
1½ dl riven Allerum ost (ellen annan lagom lagrad)
1 liten pressad citron (kan uteslutas)
2 msk japansk el kinesisk soya1 pkt fryst Provencaliska örter (findus)
ev salt finmald svartpeppar
Lite soja för färgens skull

Gör så här:
Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i en stor stekgryta.Tillsätt kycklingbitarna o fräs tills det får lite färg.Peppra med svartpepparen.Häll över vin, fond , soya och grädde och låt puttra ett par min.Tillsätt citronsaft och örter.Låt puttra i 10 min.Tillsätt osten och låt smälta med.
Smaka av och krydda/salta ev om det behövs
Servera med nykokt färskpasta och en god sallad till.